Duikcentrum de Grevelingen Scharendijke

Wrakduiken

Ook mogelijk in Scharendijke

Natuurlijk is een begeleide duik naar het wrak in de Grevelingen bij Scharendijke leuk, maar de meeste duikers willen meer weten over wrakduiken. Want in de toekomst wil je wellicht eens op de Noordzee gaan duiken of bijvoorbeeld in de Rode Zee op één van de wrakken bij Abu Nuhas.

Om alvast in de stemming te komen, de eerste stappen aan te leren in opmaat naar het duiken in de voornoemde wrakken, kun je alvast beginnen met de wrakspecialty en jezelf de eerste beginselen eigen te maken. Besef natuurlijk, dat duiken op een wrak in de Noordzee een andere discipline kan betekenen. Maar de eerste schreden op het pad der wrakduikers is hier uitstekend te leren.

Waar wordt deze cursus gegeven?
Bij de haven van Scharendijke liggen in totaal drie wrakken waar tijdens de cursus op wordt gedoken. Het grootste wrak is de Le Serpent. Dit duikwrak is vanaf de kant te benaderen, is maar liefst liefst 60 meter lang en heeft meerdere compartimenten. Het wrak ligt tussen de 21 en 26 meter en bevat al veel leven zoals diverse vissoorten, kreeften, zakpijpen en anemonen.

Daarnaast zijn er bij de haven van Scharendijke, in nabijheid van het wrak Le Serpent, twee nieuwe kleinere wrakken toegevoegd. Deze wrakken, twee stalen casco’s van 14 en 9 meter lang zijn in een diepte van 12 meter afgezonken op het stenen bed, dat feitelijk voor Le Serpent bedoeld was. Deze wrakken zijn daarmee ook toegankelijk voor beginnende duikers. Men kan de wrakken niet in omdat alle openingen met tralies zijn dicht gelast.

Meer weten over het wrak "Le Serpent" en de twee nieuwe scheepscasco's bij de haven van Scharendijke, klik dan hier.

Wat kun je met deze cursus?
Deze cursus is ontworpen om een introductie in het wrakduiken te zijn en om de duikers te helpen om de vaardigheden, kennis en technieken te ontwikkelen die noodzakelijk zijn om veilig deel te kunnen nemen aan wrakduiken. De eerste duik zal op de kleinere wrakken plaats vinden, waarbij er een aantal primaire oefeningen worden uitgevoerd. De overige duiken vinden plaats op Le Serpent.

Wat heb je nodig om met deze cursus te beginnen?

  • Advanced Open Water Diver brevet of een gelijkwaardig brevet.
  • Medische goedkeuring voor de duiksport
  • Minimum leeftijd 15 jaar

Wat doe je in deze cursus?
Deze wrakduikcursus bevat de volgende aspecten:

  1. De Planning, organisatie, procedures, technieken, problemen en gevaren van het wrakduiken.
  2. De voorbereiding en het gebruik van lampen, extra luchtvoorraad, speciale uitrusting, lijnen en haspels voor het binnengaan in het wrak.
  3. Technieken voor het duiken met slecht zicht en noodprocedures.

Hoe lang duurt deze cursus?
Deze cursus duurt twee dagen en omvat theorie, waar jij je thuis op voorbereidt en vier duiken.

Wat kost de cursus?
Voor de prijs klik je hier

Neem contact op met onze Duikschool

Duikinstructeur Teun Schoemaker

 Email: info@duikschooldegrevelingen.nl

 Mobiel nummer: 0622281624

Wij zijn lid van Hiswa Logo