Duikcentrum de Grevelingen Scharendijke

Begeleide Duik naar het 'nieuwe' wrak in de Grevelingen

Als je in Nederland echt mooi wilt duiken, kom je naar Zeeland. Niet voor niets komen al decennia lang elke week honderden duikers naar onze provincie om er te duiken. Heb je nog nooit gedoken in Nederland, dan is het aan te raden om eerst één of twee begeleidingsduiken te doen.

En als je dan toch in Zeeland bent, wil je zeker het wrak Le Serpent bekijken. Dit duikwrak is vanaf de kant te benaderen, is maar liefst 60 meter lang en heeft meerdere compartimenten. Het wrak ligt tussen de 23 en 30 meter en bevat al veel leven zoals diverse vissoorten, kreeften, zakpijpen en anemonen.

Daarnaast zijn er bij de haven van Scharendijke in de nabijheid van het wrak Le Serpent twee nieuwe kleine wrakken afgezonken. Deze wrakjes, twee stalen casco’s van 14 en 9 meter lang, zijn in een diepte van 12 meter afgezonken op het stenen bed, dat feitelijk voor Le Serpent bedoeld was. Deze wrakken zijn daarmee ook toegankelijk voor beginnende duikers. Men kan de wrakken niet in omdat alle openingen met tralies zijn dicht gelast.

Het boeken van een begeleide duik op de wrakken bij de haven van Scharendijke kan in principe -voor zover onze agenda dat toelaat- elke dag, zowel op werkdagen als in het weekend. Natuurlijk geldt ook hier: onze instructeurs nemen maar één persoon tegelijk mee. Meer veiligheid, meer aandacht, leukere duik.

Klik hier voor meer informatie over de begeleidingsduik.

Onze instructeurs / divemasters zijn ervaren in het begeleiden van deze specifieke situatie, volgen een speciaal gewenningssysteem en laten je daarna de mooiste plekken van het Grevelingenmeer zien.

Voor de prijs klik je hier

LET OP - WAARSCHUWING: een enkele duikschool in Zeeland stuurt geen instructeur of divemaster met je mee, als je daar een duik boekt. Dit kunnen dan lager gebrevetteerde duikers zijn. Dit kan verzekeringstechnische consequenties hebben. Onze begeleiders zijn altijd professionals: instructeur of divemaster én zijn verzekerd voor het onwaarschijnlijke geval dat....

Neem contact op met onze Duikschool

Duikinstructeur Teun Schoenmaker

Mobiel 0622281624

Email: info@duikschooldegrevelingen.nl


Wij zijn lid van Hiswa Logo