Duikcentrum de Grevelingen Scharendijke

Zoeken & Bergen

Adequaat & Gericht op het doel af

Iets kwijt? Elke duiker wordt er weleens mee geconfronteerd. En dan is de vraag: hoe vind je het voorwerp in die grote plas water weer terug. Wie daar geen kaas van heeft gegeten, zal eindeloos zoeken en hooguit met wat geluk het gezochte object vinden.

Is het object van wat groter omvang en redelijk in gewicht dan rijst de vraag hoe je dat veilig en comfortabel voor transport aan de oppervlakte krijgt. Wel, daarvoor is deze cursus Search & Recovery (Zoeken & Bergen). Een cursus met alle kneepjes en technieken voor adquaat en gericht Zoeken & Bergen.

Wat kun je met deze cursus?
Het aardige, spannende en nuttige met elkaar verenigen. Dat kan in de Cursus Zoeken & Bergen (Search & Recovery). De cursus is ontworpen om een introductie te zijn in zoek- en bergingsduiken en om jou helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen welke nodig zijn om veilig zoek- en bergingsduiken te maken.

Wat heb je nodig om met deze cursus te beginnen?

 • Gebrevetteerd te zijn als Advanced Open Water Diver of een gelijkwaardig brevet bezitten of Open Water Diver, Junior Open Water Diver en de Underwater Navigator Specialty brevettering of een gelijkwaardig brevet. De term gelijkwaardige brevet, zoals genoemd in deze eis, is gedefinieerd als het hebben van een bewijs.
 • Van brevettering van een duikopleiding met perslucht waarin tenminste vier opleidingsduiken zijn gemaakt en bewijs van brevettering in een specialty cursus onderwaternavigatie waarin tenminste drie duiken zijn gemaakt en zowel kompas
  als natuurlijke navigatie geoefend zijn.
 • 14 Jaar oud of ouder te zijn.
 • Medische goedkeuring voor de duiksport

Wat ga je doen in deze cursus?
De cursus omvat de technieken en de toepassing van verschillende zoek- en bergingtechnieken. Een zoeken-en-bergencursus dient het volgende te bevatten:

 • De planning, organisatie, procedures, technieken, problemen en gevaren van opsporing- en bergingduiken.
 • Duiken met slecht zicht en navigatietechnieken onder water.
 • Veiligheidsoverwegingen en aanbevolen technieken om een voorwerp te lokaliseren, waaronder het gebruik van diverse zoekmethoden, lijnen en haspels.
 • Aanbevolen technieken en veiligheidsoverwegingen voor de berging van voorwerpen met het gebruik van diverse hefhulpmiddelen.

Hoe lang duurt deze cursus?
Twee dagen, waarin behalve het theoretische deel ook vier duiken worden gemaakt.

Wat heb je nog meer nodig voor deze cursus?

 • Leerboek
 • Hefballon
 • Haspel

Wat kost de cursus?
Voor de prijs klik je hier  
Gebruik van hefballon en seinlijn zijn bij de prijs inbegrepen.

Neem contact op met onze Duikschool

Duikinstructeur Teun Schoenmaker

 Email: info@teun.pro

 Mobiel nummer: 0622281624

Wij zijn lid van Hiswa Logo