Duikcentrum de Grevelingen Scharendijke

Proefduik

Er gaat een wereld voor je open

Er zijn veel mensen, die zich afvragen hoe de flora en fauna er onder water uitzien, omdat in alle media te zien is dat steeds meer mensen de duiksport gaan beoefenen. Om die kennis op te doen, kun je natuurlijk een duikcursus nemen, maar je kunt ook eerst een duik proberen. Dit heet een Discover Scuba Dive (DSD) of in het Nederlands een introductieduik, zeg maar een proefduik. Duiken is niet moeilijk en niet gevaarlijk.

Er zijn -zoals bij vele dingen in het leven- een aantal regels. Als jij je daar aan houdt, ga je altijd veilig het water in en kom je er veilig weer uit. Een fantastische plaats om te duiken is het Mekka van de Nederlandse duiksport: het Grevelingenmeer. Duikcentrum de Grevelingen is gevestigd in Scharendijke, dat pal aan dit zoutwatermeer ligt.

Wat ga jij doen?
Introductieduiken is een programma, dat ongeveer drie uur in beslag neemt. Bij binnenkomst in ons duikcentrum beginnen we - behalve met koffie of thee - met wat administratieve gegevens. Thuis heb je dan al de video bekeken, waarin je de belangrijkste zaken omtrent het duiken en introductieduiken worden uitgelegd. Ook wordt ingegaan op een paar eenvoudige oefeningen onder water, zoals die ook in een duikcursus worden aangeleerd. Het is aan jou of je die wel of niet wilt doen. Na deze audiovisuele presentatie thuis te hebben bekeken, legt de instructeur je nogmaals uit, wat je hebt gezien en beantwoordt eventuele vragen. Hierna maak je een simpele toets van tien vragen. We doen dit om snel te zien, of je begrepen hebt, wat je hebt gezien en wat je is verteld. Wat je niet begrijpt, wordt in alle rust nogmaals met je doorgenomen, tot je volledig op de hoogte bent.

Duikuitrusting passen
Dan gaan we een complete uitrusting voor je passen en vertrekken we naar de oever van het Grevelingenmeer. Voor de introductieduik hebben we een speciale duikstek. De instap is eenvoudig en de waterdiepte loopt langzaam af, zodat duiken hier voor iedereen te doen is.

Het water in
Na uitleg over de duikuitrusting, ga je met een instructeur het water in. Duikcentrum de Grevelingen hanteert hier als enige duikcentrum in Zeeland een vast principe: elke instructeur neemt nooit meer dan één deelnemer tegelijk het water in. Dit heeft een aantal voordelen zoals:
* De instructeur kan zich volledig op jou concentreren;
* Hierdoor kun jij meer en zorgeloos genieten van je duik;
* De onderwaterwereld - met name de bodem - wordt niet of nauwelijks aangeraakt;

Veel mensen willen na deze leuke ervaring informatie over een duikcursus. Vraag hier gerust naar bij de instructeur.

Nog even de introductieduik op een rij:
* aankomst en administratieve zaken afhandelen
* uitleg over de video die je thuis al hebt bekeken
* vragen beantwoorden
* uitleg over de vragen
* uitleg over duikuitrusting en samenbouwen
* duikuitrusting passen
* vertrek naar de waterkant
* nogmaals uitleg over introductieduik te water door de instructeur
* introductieduik 

LET OP!! BELANGRIJK!!
Uit oogpunt van veiligheid en jouw eigen gezondheid dient elke deelnemer een Gezondheidsverklaring in te vullen, waarin gevraagd wordt of je aan één of meerdere ziekten lijdt of hebt geleden, dan wel geopereerd bent etc.
Om teleurstellingen te voorkomen en je niet kunt deel nemen, als je bij ons bent, kun je twee dingen doen.

  1. Een verklaring van een arts ( bijv. jouw huisarts) meenemen, waarin de arts verklaart, dat er geen medische bezwaren bestaan aan het beoefenen van de duiksport. Dit is gezondheidstechnisch de meest waterdichte maatregel,
    of
  2. Je bekijkt de Gezondheidsverklaring en je bent overtuigd, dat je op alle vragen NEE kunt antwoorden.


Voor Gezondheidsverklaring klik je op onderstaande download.
( De Gezondheidsverklaring is een pdf, Om deze te openen, heb je Acrobat reader nodig. Dat programma download je hier)

Neem contact op met onze Duikschool

Duikinstructeur Teun Schoemaker

Mobiel 0622281624

 E-mail: info@duikschooldegrevelingen.nl

Downloads

  1. › Gezondheidsverklaring
Wij zijn lid van Hiswa Logo